Košarica

Ukupno artikala: 0
Cijena: 0,00 Kn

Pregledaj košaricu

Zidne Naljepnice

Upute kako zalijepiti naljepnice

Upute za pripremu podloge:

Podlogu na koju planirate lijepiti naljepnice, dobro očistite i odmastite klasičnim sredstvima koji su vam na raspolaganju. Ljepljenje naljepnica mora biti isključivo na čistu, odmašćenu i suhu površinu. Zidne površine prebrišite suhom krpom ili papirnim ubrusom kako bi se skinula površinska nečistoća i zaprljanja.

Ne preporuča se ljepljenje naljepnica na svježe obojane zidove, masne i vlažne podloge.

U slučaju svježe obojanih zidova, pustiti da se boja osuši minimalno 10 dana.

Nije preporučljivo prekrivanje rupe na zidovima ili ljepljenje na grube zidne površine kao što su fasade, sep podloge ili žbuke.

Preporučljive podloge za ljepljenje su: obojani ili bijeli zidovi, lakirani ili ljepljeni namještaj i kuhinje, kupaonski elementi, staklene površine, lim, metali, vozila, ravne podne podloge, pločice i slično.

Upute 1

Svaka naručena zidna naljepnica sastoji se od 3 dijela (sloja):

*osim u slučaju Full color naljepnica koje nemaju transfer prozirnu foliju)

1). Podložni papir na bijele boje kojem se nalazi zidna naljepnica - donji sloj
2). Zidna Naljepnica - srednji sloj
3). Transfer prozirna folija s kojom transferirate (prenosite) naljepnicu direktno na zid. – gornji sloj

Upute 2


1. Nakon preuzete naljepnice, transfer prozirnu foliju, dobro utrljajte na naljepnicu kako bi se naljepnica što bolje zalijepila na transfer.

Upute 3


2. Naručenu naljepnicu pozicionirajte na podlogu gdje ju želite zalijepiti. Nakon pozicioniranja, naljepnicu zalijepite na podlogu krep trakom s lijeve i desne strane. Krep traku zalijepite uz rubove naljepnica i cca. 30 cm od vrha naljepnice.

Upute 4


3. Naljepnica koja je iznad krep trake odvojite samo sa podložnog papira (bijele boje-donji sloj).

Upute 5


4. Prethodno odlijepljeni podložni papir odrežite skalpelom ili škarama.

Upute 6

5. Odvojeni dio naljepnice koji je sada bez podložnog papira, plastičnom lopaticom, plastičnom karticom ili zgužvanim ubrus papirom, počnite lijepiti na zid, u potezu odozdo prema gore. Pokreti ruke prilikom ljepljenja trebaju biti s lijeva na desno pri čemu trebate paziti da Vam ne ostaju mjehurići zraka između naljepnice i podloge.

Upute 7

6. Odlijepite preostali dio podložnog papira prema dolje u razmacima 5-10 cm i istovremeno plastičnom lopaticom, plastičnom karticom ili zgužvanim ubrus papirom lijepite naljepnicu na podlogu s lijeva na desno, kako izvlačite podložni papir tako utrljavajte (lijepite) zidnu naljepnicu na podlogu. Za cijelo vrijeme ljepljenja transfer papir mora se nalaziti na zidnoj naljepnici.

Upute 8


7. Nakon što ste izvukli cijeli podložni papir i kada ste zidnu naljepnicu zalijepili na podlogu, dodatno utrljajte transfer prozirnu foliju na zidnu naljepnicu ali samo na području grafike.

Upute 9


8. Pažljivo uklonite transfer prozirnu foliju sa zidne naljepnice (odozgo prema dolje) pri čemu treba paziti da transfer prozirna folija ne povlači za sobom zidnu naljepnicu.
Upute 10


9.Nakon što ste skinuli transfer prozirnu foliju, preporuča se da suhom krpom dodatno utrljate naljepnicu na podlogu pri čemu se ujedno i čisti naljepnica od eventualnih otisaka prstiju i zaprljanja.

Ukoliko smatrate da samostalno ne možete obaviti montažu, naši terenski montažeri stoje Vam na usluzi.

Ponudu za montažu Vaše naručene zidne naljepnice možete poslati na podrska@zidnenaljepnice.net ili istu možete dobiti telefonski na broj 01/ 29 80 567. Prilikom traženja ponude molimo da navedete broj narudžbe.

SKIDANJE NALJEPNICA: Ukoliko se nakon određenog vremena odlučite na skidanje montiranih naljepnica, predlažemo da skidanje naljepnica obavite uz pomoć fena (vrućeg zraka) koji će dodatno omekšati naljepnicu kako bi ju što jednostavnije i bez oštećenja skinuli s podloge. Uslijed skidanja naljepnica postoji mogućnost skidanja sloja boje sa podloge osim ukoliko se ne radi o lakiranim podlogama, kod lakiranih podloga potrebno je voditi pažnju na udaljenost fena kako isti nebi ošteti podlogu. Eventualne ostatke ljepila na podlogama možete ukloniti standardnim sredstvima u domaćinstvu: alkohol, sredstva za pranje i odmašćivanje staklenih i drvenih površina.

PRAVNA NAPOMENA: zidnenaljepnice.net odriču se odgovornosti u slučaju oštećenja podloga prilikom nestručnog ili nesavjesnog ljepljenja ili skidanja naljepnica

Vaše zidnenaljepnice.net

Upute u obliku pogodnom za ispis možete preuzeti ovdje.