Košarica

Ukupno artikala: 0
Cijena: 0,00 € (0,00 Kn)

Pregledaj košaricu
Search Moj profil Košarica

Zidne Naljepnice

Menu

Upute kako zalijepiti naljepnice

UPUTE ZA POSTAVLJANJE PRINTANIH FOTO NALJEPNICA I TAPETA

Predlažemo da prije početka montaže printanih naljepnica ili tapeta prvo pročitate upute niže i pogledate nekoliko preporučenih video klipova na youtubu. Linkovi za Youtube u nastavku:
(klipovi su odabrani prema preporuci i iskustvu naših djelatnika ):


 

PA KRENIMO:

Za montažu printanih folija ili samoljepljivh tapeta potrebno je pripremiti:

  • Čistu krpu ili ubrus

  • pik traku

  • špahlicu, ravnalo ili ravnalicu za upeglavanje i istjerivanje vode (isto treba niti mekano i glatko kako nebi oštetilo tisak ili foliju)

  • škare

Full color samoljepljiva naljepnnica i zidne tapete dolazi u dva dijela,  gornji sloj sa tiskom, donji sloj je podložni masni papir.

 

POSTAVA NALJEPNICA NA STAKLENE POVRŠINE

Ako naljepnicu postavljate na staklenu površinu namočite naljepnicu (leđnu stranu naljepnice tj. ljepilo na naljepnici uz prethodno skidanje podložnog papira)  i namočite staklo na koje lijepite naljepnicu.
Močenje je najlakše sa prskalicom, optimalno namočite ljepljivu stranu naljepnice i staklo jer će Vam biti lakša montaža. 

 

Nakon što ste namočili ljepilo naljepnice i staklo, postavite naljepnicu na poziciju i mekanom špahlom, papirom ili ravnalicom istisnite višak vode. Ukoliko se pojave mjehurići područje mjehurića malo jače stisnite i bočno izbacite zrak. Pripazite na pritisak kako nebi oštetili tisak.
Nakon što te istisnuli svu vodu, kroz par sati (ovisno o temperaturi) voda će do kraja ishlapiti između stakla i naljepnice, ukoliko se rubovi naljepnice nadignu, iste kroz par sati dodatno „upeglajte“ špahlicom ili ravnalicom.

 

 Važno: prije ljepljenja folije podlogu treba dobro očititi i odmastiti.

DETALJNI KORACI LJEPLJENJA NALJEPNICA I TAPETA NA OSTALE POVRŠINE KOJE NISU STAKLENE 

 (zid, knauf, sobna vrata, namještaj i sl..):

KORAK 1. dobro očistite i odmastite podlogu na koju lijepite naljepnicu suhom krpom. Važno: ukoliko ste zid nedavno bojili, nemojte naljepnicu postavljati minimlano 10 dana dok se zid u potpunosti ne osuši.

 

KORAK 2: Zalijepite rubove naljepnice piktrakom kako bi fiksirali željenu poziciju naljepnice te po sredini naljepnice cijelom širinom postavite pik traku kako bi dodatno fiksirali naljepnicu na podlogu.

 

KORAK 3: krenite iz jednog kuta sa odvajanjem folije sa podložnog papira, odljepite cca. 1/3 naljepnice sa podložnog papira, a višak podložnog papira odrežite škarama. 

 

KORAK 4: uzmite ravnao, špahlicu ili karticu kako bi od sredinu naljepnice prema gore zalijepili foliju (pozicijonirali naljepnicu) , a nakon toga krenite od sredine prema rubovima ravnajte od sredine prema rubovima dok naljepnica nije zalijepljena za zid.
Pazite da nema neravnina i mjehurića zraka.

 

KORAK 5: Ravnalicom ili kreditnom karticom čvrsto prijeđite preko tog dijela naljepnice koja je već na zidu kako bi se ljepilo maksimalno aktiviralo.

 

KORAK 6: Maknite ostatak pik trake koja drži naljepnicu.

 

KORAK 7. jednom rukom izvlačite podložni papir cijelom širinom folije (cca. 10-20 cm), a drugom upeglavajte foliju na podlogu u smjeru lijevo-desno.

 

KORAK 8: Ravnalicom, krpom, ubrusom ili kreditnom karticom  prijeđite čvrsto preko cijele naljepnice, pazite da prilikom prelaska (dodatnog upeglavanja i aktivacije ljepila) ne oštetite tisak i foliju.

 

KORAK 9: Čistom krpom prijeđite preko cijele naljepnice kako bi ju očistili i otklonili zaostale mjehuriće zraka te evntualne packe od prstiju.

 

AKO NALJEPNICA ILI TAPETA DOLAZI U VIŠE SEGMENATA:

Koristite gore navedene korake (1-9)  kako bi zalijepili prvi segment (Na poleđini ili dnu naljepnica će pisati o kojem segmentu se radi).
Preklop segmenata je od 1-2 cm  kako se ne bi vidjela praznina između dva dijela.

Pažljivo postavite segment  2., 1 - 2cm preko segmenta 1. pazeći da se naljepnica na svim razinama motiva poklapa. Kako bi bili sigurni pričvrstite ju pik trakom i popravljajte dok niste zadovoljni.
Onda ponovite i za segment 2. opisani postupak lijepljenja (KORACI 1-9).

Ovo radite sa svim ostalim dijelovima do kraja postavljanja bez obzira na broj segmenata.
Eventualni višak naljepnice s donje i desne strane fotografije, obrežite ravnalom i skalperom, pripazite na pritisak skalpera da ne oštetite podlogu.

UPUTE ZA SKIDANJE: 

Naljepnice su namjenjene jednokratnom korištenju. Ukoliko ju želite odlijepiti uzmite sušilo za kosu i zagrijte rub naljepnice nakon čeka povučete naljepnicu s podloge pri čemu pazite na udaljenost fena od naljepnice i temperaturu, kako nebi oštetili podlogu. Ukoliko ne možete u cijelosti odljepiti foliju s podloge, dodatno zagrijavajte naljepnicu fenom na područjima gdje nije moguće skidanje. Eventualne ostake ljepila s podloga (osim sa zidova i knaufa) moguće je ukloniti alkoholom.

 

NE PREPORUČAMO POSTAVLJANJE NA: 

Hrapave površine, vlažne površine, oštećene površine, svježe ofarbane zidove (unutar 10 dana nakon bojanja), masne podloge. 


UPAMTITE:
ako niste sigurni da možete kvalitetno obaviti montažu / ljepljenje folija, slobodno nas kontaktirajte za pomoć na podrska@zidnenaljepnice.net ili zatražite ponudu za montažu od strane naših profesionalnih djelatnika.
Kod slanja upita za montažu molimo da nam dostavite fotografiju podloge na koju želite montažu, dimenziju podloge i Grad montaže.
 

Upute kako zalijepiti izrezivane naljepnice

Upute za pripremu podloge: 

Podlogu na koju planirate lijepiti naljepnice, dobro očistite i odmastite klasičnim sredstvima koji su vam na raspolaganju. Ljepljenje naljepnica mora biti isključivo na čistu, odmašćenu i suhu površinu. Zidne površine prebrišite suhom krpom ili papirnim ubrusom kako bi se skinula površinska nečistoća i zaprljanja. 

Ne preporuča se ljepljenje naljepnica na svježe obojane zidove (minimalno 10 dana nakon bojanja), masne i vlažne podloge. 

U slučaju svježe obojanih zidova, pustiti da se boja osuši minimalno 10 dana. 

Nije preporučljivo prekrivanje rupe na zidovima ili ljepljenje na grube zidne površine kao što su fasade, sep podloge ili žbuke. 

Preporučljive podloge za ljepljenje su: obojani ili bijeli zidovi, lakirani ili ljepljeni namještaj i kuhinje, kupaonski elementi, staklene površine, lim, metali, vozila, ravne podne podloge, pločice i slično. 

Upute 1

Svaka naručena zidna naljepnica sastoji se od 3 dijela (sloja):

*osim u slučaju Full color naljepnica koje nemaju transfer prozirnu foliju) 

1). Podložni papir na bijele boje kojem se nalazi zidna naljepnica - donji sloj
2). Zidna Naljepnica - srednji sloj
3). Transfer prozirna folija s kojom transferirate (prenosite) naljepnicu direktno na zid. – gornji slojUpute 2
 

1.Nakon preuzete naljepnice, transfer prozirnu foliju, dobro utrljajte na naljepnicu kako bi se naljepnica što bolje zalijepila na transfer. 


Upute 3

2. Naručenu naljepnicu pozicionirajte na podlogu gdje ju želite zalijepiti. Nakon pozicioniranja, naljepnicu zalijepite na podlogu krep trakom s lijeve i desne strane. Krep traku zalijepite uz rubove naljepnica i cca. 30 cm od vrha naljepnice. 


Upute 4

3.Naljepnica koja je iznad krep trake odvojite samo sa podložnog papira (bijele boje-donji sloj). 


Upute 5

4. Prethodno odlijepljeni podložni papir odrežite skalpelom ili škarama. 


Upute 6
 

5. Odvojeni dio naljepnice koji je sada bez podložnog papira, plastičnom lopaticom, plastičnom karticom ili zgužvanim ubrus papirom, počnite lijepiti na zid, u potezu odozdo prema gore. Pokreti ruke prilikom ljepljenja trebaju biti s lijeva na desno pri čemu trebate paziti da Vam ne ostaju mjehurići zraka između naljepnice i podloge. 


Upute 7

6. Odlijepite preostali dio podložnog papira prema dolje u razmacima 5-10 cm i istovremeno plastičnom lopaticom, plastičnom karticom ili zgužvanim ubrus papirom lijepite naljepnicu na podlogu s lijeva na desno, kako izvlačite podložni papir tako utrljavajte (lijepite) zidnu naljepnicu na podlogu. Za cijelo vrijeme ljepljenja transfer papir mora se nalaziti na zidnoj naljepnici. 


Upute 8

7. Nakon što ste izvukli cijeli podložni papir i kada ste zidnu naljepnicu zalijepili na podlogu, dodatno utrljajte transfer prozirnu foliju na zidnu naljepnicu ali samo na području grafike.
 

Upute 9

8. Pažljivo uklonite transfer prozirnu foliju sa zidne naljepnice (odozgo prema dolje) pri čemu treba paziti da transfer prozirna folija ne povlači za sobom zidnu naljepnicu.
 

Upute 10

9.Nakon što ste skinuli transfer prozirnu foliju, preporuča se da suhom krpom dodatno utrljate naljepnicu na podlogu pri čemu se ujedno i čisti naljepnica od eventualnih otisaka prstiju i zaprljanja. 

Ukoliko smatrate da samostalno ne možete obaviti montažu, naši terenski montažeri stoje Vam na usluzi. 

Ponudu za montažu Vaše naručene zidne naljepnice možete poslati na podrska@zidnenaljepnice.net ili istu možete dobiti telefonski na broj 01/ 29 80 567.

Prilikom traženja ponude molimo da navedete broj narudžbe.
 

SKIDANJE NALJEPNICA: Ukoliko se nakon određenog vremena odlučite na skidanje montiranih naljepnica, predlažemo da skidanje naljepnica obavite uz pomoć fena (vrućeg zraka) koji će dodatno omekšati naljepnicu kako bi ju što jednostavnije i bez oštećenja skinuli s podloge. Uslijed skidanja naljepnica postoji mogućnost skidanja sloja boje sa podloge osim ukoliko se ne radi o lakiranim podlogama, kod lakiranih podloga potrebno je voditi pažnju na udaljenost fena kako isti nebi ošteti podlogu. Eventualne ostatke ljepila na podlogama možete ukloniti standardnim sredstvima u domaćinstvu: alkohol, sredstva za pranje i odmašćivanje staklenih i drvenih površina.
 

PRAVNA NAPOMENA: zidnenaljepnice.net odriču se odgovornosti u slučaju oštećenja podloga prilikom nestručnog ili nesavjesnog ljepljenja ili skidanja naljepnica
 

Vaše zidnenaljepnice.net
 

 

POŠALJITE VLASTITU NALJEPNICU / MOTIV

Podrška

Košarica

Ukupno artikala: 0
Cijena: 0,00 € (0,00 Kn)

Pregledaj košaricu
Novo !
Stakla za kuhinje
sa tiskom motiva

UPUTE KAKO ZALIJEPITI NALJEPNICE Opširnije